کالری نان بخش مهمی از انرژی مورد نیاز بدن‌ شما را تامین می‌کند. مصرف این ماده غذایی در حد تعادل موجب چاقی نمی‌شود؛ اما مصرف زیاد نان سفید می‌تواند موجب چاقی شود. چاقی هم احتمال بروز بیماری‌هایی مثل دیابت و مشکلات قلبی را افزایش می‌دهد. نان بخش مهمی از سفره غذایی خانواده‌ها را تشکیل می‌دهد. کالری نان‌های مختلف با توجه به مقدار مصرف آنها در ادامه آمده است.

نان بربری

بربری یکی از محبوب‌ترین نان‌های سنتی ایرانی‌ها به‌ویژه هموطنان آذری‌زبان ماست که از آرد گندم نیمه کامل (نیمه‌سبوس گرفته) تهیه می‌شود. بوی مطبوع بربری به حدی است که امکان ندارد از کنار نانوایی بربری رد شوید و هوس نکنید یکی بخرید.

در هر کف دست (بدون احتساب انگشتان) از نان بربری ۷۵ تا ۸۰ کیلوکالری انرژی موجود است.

نان لواش

لواش، نان سنتی مردم ارمنستان است؛ البته این نان یکی از نان‌های محبوب ما ایرانی‌ها هم هست. در تهیه این نان نازک از آرد سفید (سبوس گرفته) استفاده می‌شود. از آنجا که در تهیه این نان از آرد سفید و جوش‌شیرین استفاده می‌شود از لحاظ تغذیه‌ای نسبت به سایر نان‌های سنتی ایرانی جایگاه پایین‌تری دارد.

هر کف دست نان لواش حدود ۲۵ کیلوکالری انرژی دارد.

نان تافتون

تافتون هم یکی دیگر از انواع نان‌های سنتی ایرانی‌هاست که طرفداران زیادی دارد. این نان از آرد گندم سفید یا سبوس گرفته تهیه می‌شود. نان تافتون معمولا گرد است و قطری حدود ۴۰ سانتی‌متر دارد. این نوع نان در گذشته بی‌نمک پخت می‌شد و به عنوان نان رژیمی برای بیماران دارای فشار خون مورد استفاده قرار می‌گرفت.

در هر کف دست از نان تافتون ۳۵ کیلوکالری انرژی وجود دارد.

نان سنگک

سنگک، نان ملی ایرانی‌ها و بی‌شک محبوب‌ترین نان است که روی سنگریزه‌های داغ در تنور پخته می‌شود؛ البته حالا نوع ماشینی سنگک هم پخته می‌شود که خیلی طرفدار ندارد. این نوع نان را از آرد کامل (سبوس نگرفته) تهیه می‌کنند. این ویژگی باعث می‌شود نان سنگک از لحاظ کیفیت تغذیه‌ای یک سر و گردن بالاتر از بقیه نان‌ها باشد.

در هر کف دست از نان سنگک معادل ۷۵ تا ۸۰ کیلوکالری انرژی نهفته است.

نان باگت

باگت، نان فرانسوی است که از آرد گندم سفید یا سبوس گرفته تهیه می‌شود. این نان بافتی یکنواخت و ضخامتی مناسب دارد و پوک و روشن است. همچنین پوسته آن تردی خوبی دارد و برای تهیه انواع ساندویچ مناسب است.

در هر برش ۳۰ گرمی از نان باگت (شیرین نشده) حدود ۷۵ کیلوکالری انرژی وجود دارد.

نان تست

تست نوعی نان ورقه شده انگلیسی است که با قرار گرفتن مقابل حرارت، برشته می‌شود. نان تست را می‌توان با آردگندم و آرد روگن (چاودار) تهیه کرد. اگر در تهیه نان تست آرد روگن یا چاودار استفاده شده باشد به دلیل اینکه این آرد تیره است، نان تست به دست آمده هم تیره می‌شود که به تست سیاه معروف است.

هر یک برش نان تست متوسط، معادل یک واحد نان و برابر با ۸۰ کیلوکالری انرژی است.

نان جو

یکی از انواع رایج نان به‌ویژه در رژیم های لاغری، نان جوست که از آرد جو تهیه می‌شود. آرد جو نسبت به آرد گندم قدرت سیرکنندگی و فیبر بالاتری دارد؛ بنابراین برای کسانی‌ که قصد گرفتن رژیم لاغری دارند، انتخاب مناسب‌تری است؛ البته کالری آن با انواع نان‌های تهیه شده از آرد گندم فرقی نمی‌کند.

در هر کف دست نان جو حدود ۸۰-۷۵ کیلوکالری انرژی نهفته است.

نان سوخاری

نان سوخاری نان حجیم شده‌ای است که برش داده شده، داخل فر خشک می‌شود. انواع نان خشک از جمله نان سوخاری در صورتی‌ که از آرد کامل و سبوس نگرفته شده تهیه شده باشند، از لحاظ تغذیه‌ای بسیار سودمند هستند.

نان‌های خشک از جمله نان سوخاری شاخص گلایسمی پایین و قدرت سیرکنندگی بالایی دارند. این نان برای دیابتی‌ها و کسانی‌ که قصد لاغر شدن دارند، گزینه مناسبی است.

یک تکه نان سوخاری متوسط (شیرین نشده) حدود ۳۵ تا ۴۰ کیلوکالری دارد.

نان همبرگر

همان‌طور که از اسمش پیداست، از این نان برای سرو همبرگر استفاده می‌شود. این نان خوشمزه برحسب آنکه شیرین شده یا شیرین نشده باشد، کالری متفاوتی دارد. در اغلب رستوران‌ها از انواع شیرین شده نان همبرگر استفاده می‌شود.

در هر ۳۰ گرم نان همبرگر معمولی که تقریبا معادل نصف آن می‌شود حدود ۸۰ کیلوکالری انرژی موجود است.